Travertin

Travertin is dé trend van 2022 en deze design en meubelstukken mogen niet ontbreken in je interieur

Jarenlang zagen we vooral veel marmeren meubels en accessoires terug in trendy interieurs, maar nu is ook travertin terug van weggeweest. Deze kalksteensoort wordt gekenmerkt door minuscuul kleine gaatjes in het oppervlak en zachte kleuren. Na enige bewerkingen aan het oppervlak, zoals het vullen van deze gaatjes, leent deze natuursteen soort zich uitstekend voor toepassingen in het interieur.

Nog geen travertin meubels en accessoires in je woonkamer staan? Haast je naar de dichtstbijzijnde meubelzaak, want deze items verdienen een prominente plek in het interieur. Fijn wonen begint bij het selecteren van de juiste materialen, en Travertin is daar één van.

Travertin

Travertin toevoegen aan je interieur

Je hoeft geen gigantisch travertin oppervlak toe te voegen aan je woning om een trendy interieur te hebben. Er worden veel meer toepassingen vervaardigd uit travertin, groot en klein. Zo blijft de travertin trend toegankelijk en betaalbaar voor iedereen.

 1. Een travertin salontafel
  Om de zithoek bij de bank een stuk gezelliger én meer trendy te maken, mag een salontafel van travertin eigenlijk niet ontbreken. Diverse grote designmerken hebben de afgelopen jaren prachtige salontafels ontworpen die enorm in de smaak vallen. Tip: combineer travertin met groene of blauwe accessoires op de tafel.
 2. Travertin eettafels
  Pak het wat grootser aan en ga voor een eettafel van travertin. Een tijdloos designstuk wat zonder twijfel over twintig jaar nog steeds een goede investering blijkt te zijn voor je interieur. Een duurzame aanschaf en vanwege de natuurlijke en zachte tinten kan dit met alle mogelijke kleuren in je interieur worden gecombineerd. Van koele tinten als groen, grijs en blauw tot warme tinten als terracotta, perzik en oranje.

Omdat op een eettafel ook geknoeid kan worden, is het wel belangrijk de tafel hiertegen goed te beschermen. Het travertin onderhoud is gelukkig niet moeilijk en zal ervoor zorgen dat jouw tafel de eyecatcher van het interieur zal blijven, zelfs over twintig jaar.

 1. Een lampenvoet van travertin
  Een kleine toevoeging aan je interieur kan een hoop doen. Tegenwoordig wordt er van alles vervaardigd uit natuursteen en zien we dit maar al te graag op meerdere plekken terug in ons interieur, tot in de kleinste details. Lampenvoeten zijn bezig aan een grote comeback. Met een linnen kap op de lampenvoet maak je het plaatje helemaal compleet.
 2. Travertin schalen
  Omdat het ‘m ook – en misschien wel juist – in de kleinste details zit. Een travertin schaal staat prachtig op het aanrechtblad in de keuken of als hoofdaccessoire op de eettafel. De zachte tinten en het glanzende materiaal trekken hoe dan ook de aandacht van jouw gasten. Waar wacht je nog op?